Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Summer Nights*


Έρχεται εκείνη η στιγμή που καταλαβαίνεις για τα καλά ότι το καλοκαίρι έχει μπει στην ζωή σου. Γυρνάς μετά από μια μεγάλη και ατελείωτη ημέρα στο γραφείο , σκασμένος , κουρασμένος μέχρι αηδίας και νιώθεις λιγάκι… γερασμένος….
Μπαίνεις στο ντους, ανοίγεις το κρύο νερό και κάθεσαι από κάτω μέχρι να παγώσει ο εγκέφαλος και κατόπιν δίνεις ρεσιτάλ τριψίματος με το σαπούνι.
Μετά το δροσερό αυτό μπάνιο ξαφνικά ξανανιώνεις και τότε όλα αλλάζουν.
Η νύχτα μυρίζει νυχτολούλουδο και ένα καλοκαιρινό δροσερό αεράκι κουνάει την κουρτίνα. Βάζεις να δεις μια ταινία , γιατί που όρεξη για εξόδους αλλά δεν μπορείς με τίποτα να συγκεντρωθείς και να παρακολουθήσεις την ιστορία.
Το μυαλό έχει φύγει σε κάποιο νησί και ακόμα δεν είναι ούτε καν Ιούλιος. Φαντάζεσαι τον εαυτό σου να κάνεις έρωτα σε κάποιο ρομαντικό μέρος, τις υπέροχες θάλασσες , τα φαγητά που είναι πάντα πιο νόστιμα στις διακοπές.
Σηκώνεσαι.
Παίρνεις τηλέφωνο την παρέα , βουτάς το αυτοκίνητο και βγαίνεις για ποτό. Η ζέστη είναι ζόρικη, αλλά ένα δροσερό Mojito πάντα κάνει τα πράγματα πιο ωραία..
Η μουσική παντού έχει ένα τόνο καλοκαιριού ή απλά η διάθεση σου είναι σε φάση διακοπών ;
Τα ποτά πολλαπλασιάζονται αλλά δεν σε νοιάζει που αύριο θα έχεις ένα ελαφρύ πρήξιμο από το αλκοόλ.
Γελάς. Χαλαρώνεις. Αλλά επειδή ο χρόνος είναι αδίστακτος αρχίζεις να νυστάζεις.
Γυρνάς σπίτι. Χαζεύεις στο facebook , ανεβάζεις ένα τραγούδι , κλείνεις το Macbook , ξαπλώνεις και διαβάζεις λίγες σελίδες από το βιβλίο που έχεις αρχίσει εδώ και καιρό αλλά λόγω φόρτου δεν προλαβαίνεις να ολοκληρώσεις όσο και να το θες.
Θα κοιμηθείς βαριά και το πρωί δεν θα έχεις σηκωμό.
Αλλά δεν πειράζει καλοκαιράκι είναι. 
  http://www.youtube.com/watch?v=6poc8JOj-5s&list=FLf0S0LngNFhSc5xd0yUoVUw&index=1&feature=plpp_video
                                    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου