Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Try a little romance^


Στην σύγχρονη και μάλλον ψυχρή εποχή που έτυχε, να ζούμε ,το να είσαι ρομαντικός θεωρείται παλιακό. Το να συνάψεις σχέση είναι μάλλον εύκολο, και σε αυτό έχει συντελέσει ( η όποια ) σεξουαλική απελευθέρωση και ασφαλώς η τεχνολογία που έχει εισέλθει δυναμικά στις κοινωνίες.

Οι νεαρότερες ηλικίες μπαίνουν απο νωρίς στα βάσανα. Το σεξ ανάμεσα στους έφηβους είναι ,άλλωστε πλέον καθημερινότητα. Οι νέοι ακολουθώντας την τεράστια τεχνολογική ανάπτυξη που συνοδεύει την κοινωνία, επικοινωνούν με διάφορους τρόπους, και φλερτάρουν μέσω ιντερνετ σε λίγα λεπτά.

Όμως και στις μεγαλύτερες ηλικίες πλέον τα πράγματα γίνονται με μεγαλύτερη ταχύτητα από παλαιότερες δεκαετίες.

Σχεδόν οι πάντες πλέον χρησιμοποιούν κάποιο κοινωνικό δίκτυο, και φυσικά φλερτάρουν μέσω αυτών, ακολουθώντας τις σύγχρονες τάσεις. Ξεχωριστό κεφάλαιο σε ότι αφορά το διαδικτυακό φλέρτ είναι οι gay. Οι οποίοι λόγω της δυσκολίας και του φόβου να φλερτάρουν άνετα χωρίς κίνδυνο της σωματικής τους ακεραιότητας, είχαν από τις απαρχές του ίντερνετ , εισάγει τα gay κοινωνικά δίκτυα στην καθημερινότητα τους. Και μάλιστα με αποτελέσματα. Και όχι μόνο σε ότι αφορά το σεξ , αλλά και τις σχέσεις.

Όμως αυτό κρύβει μία μεγάλη πραγματικότητα. Εντάξει έχω φίλους που γνωρίστηκαν μέσω ίντερνετ και είναι τρισευτυχισμένοι, αλλά σε γενικές γραμμές ο ρομαντισμός έχει ψιλό-πεθάνει.
Και αυτό το διαπιστώνουμε , στον εαυτό μας καθημερινά. Είναι πολύ γλυκό να δέχεσαι ένα μήνυμα από κάποιον είτε στο facebook είτε σε κάποιο άλλο μέσο, αλλά πόσο ρομαντικό είναι να σου κάνει κάποιος poke ?

Βλέπει κάποιος τις φωτογραφίες στο profile σου και αποφασίζει να επικοινωνήσετε. Ως εδώ καλά. Από εκεί και πέρα ? Πως αυτό μπορεί να συνεχίσει να είναι ρομαντικό εάν είναι μόνο μέσω οθόνης ? Και πως θα περάσει στην τρισδιάστατη πραγματικότητα ?
Πολλές φορές μου έχει συμβεί να λάβω ένα sms και να χαμογελάω. Και όσο και αν το απολαμβάνω απορώ.. ? Είναι αυτό το νέο ρομάντζο ? Και που θα μας οδηγήσει ? Στο να κάνουμε και σεξ μόνο μέσω ίντερνετ ?
Από την άλλη παρατηρώ , ότι στην πραγματικότητα οι άνθρωποι δεν είναι το ίδιο ρομαντικοί. Δηλαδή, δεν θα ακούσεις συχνά για βόλτες στην παραλία, είτε δείπνο υπό το φως των κεριών .
Σε μια εποχή λοιπόν όπου ένα μεγάλο μέρος του κόσμου, φλερτάρει μπροστά από την οθόνη του, νομίζω ότι ο πραγματικός ρομαντισμός χάνεται.

Tέλος,  οι άνθρωποι δεν ακούν πραγματικά ρομαντική μουσική. Διαπιστώνω πολύ συχνά ότι μεγάλα τραγούδια όπως τα Λιανοτράγουδα δεν τα ακούν, ή ακόμα χειρότερα τα σνομπάρουν ,  ακόμα και άνθρωποι ερωτευμένοι. Οπότε είναι σαν να απορρίπτουν την όλη ιδέα του τρελού και αφοπλιστηκού έρωτα.
Το καλοκαίρι νομίζω είναι ειδυλλιακό για ρομάντζα στην αμμουδιά, βόλτες σε υπαίθρια cozy εστιατόρια, και για καυτές νύχτες( ή και μεσημέρια αν έχεις φάει ελαφρά). Μακριά από το pc ή το Μac :p
Δοκιμάστε άφοβα*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου